סלט בטטה וקוביות חצילים בתנור חריף מתוק

חצילים וטיגון תמיד הלכו אצלי ביחד.
כיום טיגון הוא לא אופציה עבורי, והאמת שזה ממש לא חסר לי,

למדתי לאפות את החציל כך שהוא יוצא עסיסי ורך

נסו לעבוד בשיטה הזו , ותפסיקו לטגן.


השילוב של חציל ובטטה בתנור הוא שילוב קסום 

סלט טעים בטירוף ועם התיבול הזה נוצר
סלט משגע קל ופשוט להכנה


המצרכים

1 חציל
2 בטטות
2 כפות שומשום
3 שיני שום חתוכות
1 כף סילאן טיבעי
1/2 כף סירופ רימונים
שמן זית לזילוף

מלח הימליה

אופציונאלי 1 כף צ'ילי מיובש

אופן ההכנה:

חותכים את החציל לקוביות.
פורסים את הבטטה לעיגולים או לקוביות
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה שוטחים את הירקות על התבנית
מזלפים מעט שמן זית,
זורים מעט מלח הימליה.
אופים בתנור על 180 מעלות כ 25 דקות עד לריכוך .

להמנע מלאפות את החציל והבטטה עד מוות.

שלב 2

בקערה שמים את חומרי הרוטב.
מוסיפים את ריבועי הבטטה והחציל האפויים.
מפזרים שומשום
מניחים לשעה לספיגת טעמים ונהנים
נשמר נהדר בקופסה כשבוע.

לבריאות


באהבה ד"ר רינה מורדו phd

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.