ב 5 דקות עבודה ללא ביצים ללא קמח
כשהגשתי את המוס בני משפחתי הרימו גבה ושאלו "אמא את מוס שחיתות?" ,חייכתי ושמחתי מאד ,התוצאה הפתיעה גם אותי .
אני אוהבת את הבטטות הטעם המתקתק הנימוחות האוצר התזונתי שבה היא עשירה בוויטמינים ומינרלים רבים.
בטטה היא ללא ספק אחת המתנות הכי גדולות במטבח ניתן להכין מהם הכל סלטים, פשטידות, לביבות, קציצות ואפילו עוגות ומוס מפנק ,
היא האחות של התפוח אדמה אבל עשירה הרבה יותר ממנו בסיבים ורכיבים תזונתיים .
אמנם היא מתקתקה ומכילה סוכר אך האינדקס גליקמי שלה נמוך יחסית כיון והיא מכילה עמילן עמיד מה שגורם לעליה מתונה ברמות הסוכר.
ב 100 גר' בטטה יש כ-90 קלוריות בלבד ,מכילה פיטו כימיקליים רבים המועילים לבריאות ומגינים מפני סרטן
, פיטו כימיקליים הם חומרים שנמצאים בצמח ומגינים עליו מפני השפעות מזיקות של הסביבה.
מכילה בטא קרוטן שהופך בגוף לוויטמין A הנחוץ לשמירה על בריאות העור, העיניים ופעילות תקינה של המערכת החיסונית.
הם משביעות ומרגיעות כיון והן מכילות חומצת אמינו טריפטופן המעלה את רמת הסרוטונין במוח מה שגורם לתחושת אושר.
מצרכים:
1 בטטה בינונית
4 כפות סילאן טיבעי ללא סוכר
4 כפות חמאת בוטנים/ שקדיה
4 תמרים מגולענים
2 כפות אבקת חרובים או קקאו איכותי
2 כפות מים
אופן הכנה:
לשטוף בטטה בינונית ולבשל בקליפתה עד לריכוך.
לקרר את הבטטה במים ולקלף ביד.
לשים במעבד מזון את כל החומרים ולרסק
עד שתיווצר עיסה חלקה.
למזוג באמצעות כף גלידה לכוסות יפות
לעתר באגוז לקרר ל- 4 שעות
מקוה שתצליחו להתאפק:)
ולהתענג על כל ביס
ניתן לאפות גם כעוגה :
בשלב של המיקסר להוסיף 1 כפית אבקת אפיה
רצוי ללא אלומיניום
לצקת לתבנית אפיה אינגליש קייק
לאפות בתנור כ 40 דקות בחום בינוני כ 160 מעלות
לאחר שהעוגה התקררה להכניס למקרר.
טעמה משתבח בקירור של 4 שעות.
באהבה ד"ר רינה מורדו phd
כשכל הטוב הזה מגיע כקינוח וכולם מתלקקים ונהנים מכל ביס
אני יודעת שעשיתי משהו טוב לבריאות המשפחה שלי.
;