שושנים שושנים 

זוכרות את הלחם כוסמת ירוקה מונבטת? היא התחסלה כמעט.. גם בעלי שאינו שוחר בריאות התאהב בה וזה מבחן הטעימות שלי. 

היום רציתי להכין שוב ולשלב פסיליום שהוא סיב מסיס המופק מצמח הפלנטגו (לחך). ביכולתם של סיבי קליפות הפסיליום לספוח נוזלים עד פי 25 מנפחם.

הפסיליום סופח נוזלים במעי ובכך נוצר נוזל צמיגי אשר מגדיל את נפח תוכן המעי, גורם לגירוי עדין של המעי, מגביר את תנועתיות שרירי המעי ובכך מקצר את משך מעבר המזון במעי. 

 קליפות פסיליום (Plantago Ovata)

סיבים תזונתיים אינם ניתנים לעיכול, לפיכך למוצר זה אין השפעה קלורית


שושני כוסמת ירוקה מונבטת ופסיליום 

כוס כוסמת ירוקה רצוי מונבטת

1 כף חומץ תפוחים 

1 כפית אבקת סודה לשתיה 

כפית מלח הימליה 

חופן אגוזים 

2 כוסות מים

2 כפות פסיליום

1 כף שמן זית 

בצל מיובש אופציונאלי


אופן ההכנה :

לטחון את כל המצרכים במעבד מזון עד למרקם חלק.

לשפוך לתבנית אפי אינגליש קייק או תבנית שקעים או לכוסות קרטון של קפה אספרסו

לפזר למעלה כף זירעי קימל או שומשום

 להניח  כשעה עד 6 שעות לתסיסה

 לאפות בתנור על 180 מעלות כ 30 דקות

ניתן להקפיא ולהפשיר לפני אכילה .

באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.