הכוסמת הירוקה מככבת כיום בהרבה מתכוני בריאות ולא בחינם, היא מכילה ריכוז גבוה של  ויטמינים ומינרלים

כמו בברזל, סלניום, אבץ, נחושת ומגנזיום. מינרלים שמסייעים  לחילוף חומרים ויצירת אנרגיה זמינה לגוף, 

אספקת חמצן לרקמות השונות, שיפור תפקודים הורמונאליים שונים,איזון לחץ דם וכולסטרול , תפקוד תקין של מערכת השריר ותפקוד מיני.

היא מכילה  סיבים תזונתיים, חומצות אמינו כמו טריפטופן ותריאונין, וכן  ליזין.

חלק מחומצות האמינו הללו אינן מיוצרות בגוף ולכן הדרך היחידה לצרוך אותן היא באמצעות מזון.

 הן מסייעות לפירוק מהיר יותר של האוכל ותורמות מאד לפעילות מערכת עיכול תקינה .

מבחינה בוטנית הכוסמת אינה דגן ואינה מכילה גלוטן, ולכן היא מעולה לחולי צליאק ולמתכונים כשרים בפסח.

הכוסמת ירוקה אינה קלויה ואין לה את הריח האופייני של כוסמת חומה 

חשוב לדעת: אין להחליף את הכוסמת הירוקה בחומה כשרוצים לאפות 


המצרכים 

1 כוס כוסמת ירוקה (רצוי מונבטת)

1 כף חומץ תפוחי עץ

1 כפית אבקת סודה לשתיה 

1 כפית מלח הימליה 

חופן אגוזים 

1 כוס ורבע מים פושרים 

2 כפות שמן זית 

1 כף בצל מיובש -אופציונאלי

זעתר 


אופן ההכנה :


לטחון במעבד מזון את כל הרכיבים 

לשפוך לתבנית  אפיה לפזר כף זירעי קימל / שומשום/זעתר.


 להניח 5-6 שעות לתסיסה זה יוצר את האווריריות של הלחם.

לאפות בחום 170  מעלות ל 25 דקות עד להזהבה .

לקרר ולפרוס ולהנות מכל ביס.

ניתן לעטוף בניילון נצמד או לשים בקופסא אטומה

לשמור במקרר או במקפיא .



באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.