יצא לו קצת שם רע כיון והוא ממשפחת הסולנים כמו עגבניות תפוח אדמה ופלפלים.
הוא לא מומלץ על פי הנטרופטיה לאנשים הסובלים מדלקות מפרקים כמו גאוט ארטיריטיס ראומטואיד..
אבל חשוב שנדע שהוא ירק המכיל ערכים תזונתיים נפלאים של ויטמינים כמו ויטמין A B E k ומינרלים כמו אשלגן אבץ זרחן מגנזיום ברזל וסידן
החציל מכיל נוגדי חמצון תורם להאטת תהליכי הזדקנות.
אכילת חציל תורמת למניעת מחלות לב, מחזקת את המערכת החיסונית ומורידה כולסטרול ושומנים בדם. 

צריכת החציל מסייעת בהשמדת תאים סרטניים ומסייעת להורדת לחץ דם.

 ערכיו התזונתיים של החציל (100 גרם): 1% חלבונים, 0.2% פחמימות, 5.7% שומנים ו-20 קלוריות בלבד

 כך שהוא מותאם למי שרוצה לשמור על הגיזרה,
בתנאי שלא מטגנים ומעמיסים עליו מיונז.

המרכיבים:

2 חצילים פרוסים לפרוסות
2 כפות טחינה להברשה
מלח

הוראות ההכנה:
1. שוטפים את החצילים .
2. פורסים את החצילים עם הקליפה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממליחים את הפרוסות .
3. מניחים על תבנית אפייה את החצילים ומברישים בטחינה גולמית
אופים בתנור בחום גבוה ל10 דקות עד להשחמה הרצויה.

מעדן דל קלוריות ומלא בריאות

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.