פסטה יכולה להיות ארוחה מושלמת
עם ירקות חמים ,קרים,רוטב עגבניות רוטב שמנת ופיטריות (בגירסה בריאה)
ומה לא?
גם אצלי אוהבים פסטה אז במקום פסטה מקמח לבן
יש סוגי פסטות הרבה יותר בריאות
פסטה עדשים,שעועית,כוסמת,קמח מלא ופסטה מקמח כוסמין.
הפעם הכנתי ארוחה מזינה ומשביעה מפסטה כוסמין
החומרים:
חבילת פסטה מקמח כוסמין .
להכין את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל השקית
לסנן ולשטוף ולהשאיר במסננת
לרוטב עגבניות
3 עגבניות בשלות
3 שיני שום
פפריקה אדומה
מעט פלפל שחור גרוס
מעט כורכום
1/4 כפית מלח הימליה
1 כף שמן זית / שמן קוקוס
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים
אופן ההכנה :
לגרד העגבניות לשים בסיר עם כף שמן לטגן קלות 5 דקות.
להוסיף את כל המצרכים להביא לרתיחה
להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה 10 דקות
להוסיף הפסטה לסיר הרוטב לבשל 5 דקות נוספות .
מצרכים לטופו
חבילת טופו חתוך. לקוביות 🎲
1/2 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 קישוא חתוך
1 בטטה חתוכה
1 כף סילאן טיבעי
1 כף רוטב סויה תמרי
1 כף שמן קוקוס (או זית)
הכנת הטופו
את כל מצרכי הרוטב מערבבים יחדיו למרינדה אחידה.
חותכים את הטופו הקישוא והבטטה לקוביות ומטגנים במעט שמן חצי טיגון במחבת רחבה.
מוסיפים את הרוטב האסיאתי וממשיכים לטגן תוך ערבוב עם כף עץ,
בערך 7 דקות עד שהרוטב מסמיך ומשנה צבעו לחום.
הצעת הגשה :
למזוג לצלחת את הפסטה ומעל להוסיף 2 כפות מתערובת הטופו
אפשרות אחרת:
אפשר לוותר על רוטב העגבניות
ולהקפיץ את הפסטה עם הטופו והבטטה יוצא מצויין וטעים
באהבה ד"ר רינה מורדו