6 קולורבי בינוניים
2 בטטות בינוניות
2 בצלים גדולים קצוצים
4 כף שמן זית
4 ביצים
תיבול: מלח, פלפל שחור
½ כוס קמח / שיבולת שועל קמח שקדים /קמח שומשום
הכנה:
קולפים את הקולורבי וחותכים לרבעים .
מניחים בסיר עם מים רותחים ובוזקים מעט מלח.
מבשלים את הקולורבי במים עד לריכוך קל כ 15 דקות.
בנתיים מאדים את הבצל ב 3 כפות שמן על גבי מחבת, עד להזהבה. מכבים את האש.
כשהקולורבי מתקרר מגרדים אותו לקערה או מועכים בממחה של פירה.
מגרדים את הבטטות במגרדת גסה לקערה.
טורפים את הביצים בקערה ומתבלים במעט פלפל ומלח
לקערה הקולורבי והבטטה המגורדים מוסיפים את הבצל המאודה, כף שמן זית הביצים הטרופות .
מוסיפים את הקמח (אני טחנתי שומשום) ומערבבים היטב
מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים את התערובת לתוכה.
מפזרים עוד שומשום למעלה.
אופים בתנור כ 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה קלות ומתמצקת.
מצננים מעט
פורסים ונהנים מכל ביס.
ניתן לאפות בכוסות נייר קאפקייקס כמנות אישיות.
ניתן להקפיא .
באהבה
ד"ר רינה מורדו phd