קציצות לפת עם גבינות
המתכון הזה נולד בערב שבועות כשכולם מחפשים מוקרמים ופשטידות עטירות שומן חשבתי לעצמי לנסות להכין
משהו שפוי בריא דל קלוריות ושיהיה טעים , ניסיתי ואם אני משתפת אתכם סימן שזה הצליח ובגדול.
אני כאמור תמיד מחפשת פתרונות יצירתיים והבראת מתכונים,
כי על מנת לשמור על משקל גוף תקין ובריא צריך לאכול טעים ולא לסבול ,שיהיה לי משהו שווה ,
כשכולם מסביב אוכלים מאכלים מסורתיים של ת"א מוקרם ומלא שמנות לבישול והקרמה ,
אני אוכל להתמודד מול זה עם פשטידה מפנקת ויחסית הרבה יותר בריאה.
זה דורש תעוזה אבל זה שווה !! כדי לשמור על ההישג של ירידה של 26 ק"ג צריך להעז ולהצליח
קודם תכירו את הלפת היא מזון על רק שלא הרבה אנשים מכירים בכך,
הגיע הזמן לתת לה קצת יחסי ציבור טובים המגיעים לה ביושר.
יש החושבים כי הלפת הי ממשפחת הסלק והתפוח אדמה אך האמת היא שהיא קרובה יותר לכרוב והברוקולי .
בלפת ניתן למצוא חומרים מזינים המסייעים להרזיה, ויש לה יתרונות בריאותיים כמו שיפור פעילות הלב וכלי הדם,
היא עוזרת לשמור על בריאות עצמות ודילול עצם בניית עצם, שמירה על בריאות העין ומניעת התפתחות תאים סרטניים.
יש בה שפע של מינרליים וחומרים חשובים שהגוף צריך כדי לתפקד כראוי,
כמו למשל סידן, זרחן, אשלגן, נתרן ומגנזיום, ויטמינים K ,E ו-C, בטא קרוטן וניאצין כך שהיא נלחמת בדלקות ותאים סרטניים.
הלפת עשירה בסיבים תזונתיים ויש לה ערך קלורי נמוך 22 קלוריות ל 100 גרם ,
עובדה שהופכת אותו לתוספת מושלמת לתפריט של אנשים שרוצים לרדת במשקל.
בלפת יש תרכובות אנטי דלקתיות רבות המסייעות לעיכול והפרשת מיצי מרה מן הכבד.
מיצי המרה הללו מורידים את רמת השומנים וכולסטרול .
ובנוסף יש בה חומצה פולית המועילה לבריאות הלב וכלי הדם.
מומלץ לבשל אותה במרק ,ירקות מבושלים,אפיה בתנור והיא מעולה להכנת פשטידות קציצות ומוקרמים.
רכיבים לתבשיל :
בצל - 1
שמן זית 1 כף
לפת - 2 גדולים
כף רוטב פסטו
מלח - 1/4 כפית
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל קדירה:
חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות
חיתכו את הבצל והלפת לקוביות קטנות הכניסו לסיר עם כף שמן מלח ופלפל ובשלו על אש נמוכה כ 10 דקות עד 15 דקות .
ערבבו כבו את הסיר
הוסיפו את רוטב הפסטו וערבבו היטב.
(האמת שניתן לאכול אותה במצב זה בהנאה גדולה ואם תעטרו בכף זרעי חמניה זה מושלם.)
לקציצות או פשטידה :
1 קוטג' 5% או קוביות טופו
100 גרם גבינה צהובה 9%
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
1/2 גביע שמנת 9%
4 כפות קמח כוסמין או קמח תירס
2 ביצים או תחליפי ביצים (כמו טחינה גולמית)
להוסיף ללפת עם הפסטו את שאר הרכיבים ולערבב היטב.
ניתן לקרוץ כדורים בידיים או באמצעות כף
להניח על תבנית אפיה נייר אפיה לסדר הקציצות בתבנית ולאפות בתנור על 180 מעלות כחצי שעה עד שיזהיב.
באהבה ד"ר רינה מורדו