סלט קינואה אדומה ולבנה עם ירקות


מבשלים קינואה בסיסית

כוס קינואה לבנה

כוס קינואה אדומה

3 כוסות מים רותחים

1/2 כפית מלח


מניחים את הקינואה בקערה ושוטפים במים קרים.

מעבירים את הקינואה לסיר, מוסיפים מים רותחים ומלח ומכסים.

מבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות משאירים את  המכסה ל-5 דקות נוספות.

פותחים את גרגירי הקינואה בעזרת מזלג ומניחים בצד.


לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 תרכיז רימונים

2 כפות סילאן טיבעי

2 כפות מיץ לימון


לסלט:

1/4 ראש כרוב לבן

1/4 ראש כרוב אדום

4 עגבניות חצויות ופרוסות דק

מלפפון גדול חתוך לקוביות

1 בצל או כרשה פרוסים דק


אופציונאלי צנוברים

הרכבת הסלט

בקערה בינונית מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.

בקערת הסלט מניחים חצי מכמות הכרוב ועליו שופכים חצי מכמות הרוטב, מערבבים היטב ונותנים לעלים להתרכך כ 10  דקות.

מוסיפים את המלפפון, העגבניות הבצל והקינואה המוכנה

ומפזרים מעל צנוברים


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.