עוגיות מקמח טף וטחינה
את המתכון הזה קיבלתי מקסיה מקבוצת מבשלות בריא
וכשראיתי קמח טף התלהבתי ולמה ?
האתיופים משתמשים בקמח הנדיר הזה
הם מכינים ממנו את האינג'רה שלהם
זהו קמח נדיר זה מזון על ומכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם.
הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים ,קל לעיכול.
לצורך השוואה במאה גרם של טף יש כמות ברזל, סידן וחלבון כמו בקילו בשר
הוא עשיר מאוד בויטמיני B, ומכיל מנגן , שהוא מינרל החיוני לתפקוד תקין של המוח
מסייע למחלות עצביות אלצהיימר סכיזופרניה ואפילו בייצור תירוקסין בבלוטת התריס.
תורם לספיגת סידן בגוף ומעלה ייצור חלב אם.
הטף אינו מכיל גלוטן
בכוס טף מעל 80% מהתצרוכת היומית של ברזל ושל מגנזיום
מעל 35% מהתצרוכת היומית של סידן, 50% מהתצרוכת היומית של חלבון,
מעל 50% מהתצרוכת היומית של סיבים בקיצור קמח נפלא.
השתכנעתם ?
קדימה למתכון
3 כוסות קמח טף בהיר
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס סילאן טבעי
3/4 כוס שמן איכותי
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומינים
אופן ההכנה
לחמם תנור על 160 מעלות
לשים בקערה את כל החומרים
וללוש לבצק אחיד.
ליצור עיגולים קטנים בידיים ולשטח.
לשים נייר אפיה על תבנית ולהניח את העיגולים.
לאפות אפיה קצרה של עשר דקות על 160 מעלות
אין לכם סבלנות לכדרר
ניתן לרדד את הבצק על ניר אפיה כשמעליו נייר אפיה נוסף
ולקרוץ עיגולים.
טעים טעים אבל..
שימו לב 2 עוגיות ולא יותר
באהבה ד"ר רינה מורדו phd