סלק ממולא בבורגול וירקות

החומרים:
4 סלק
1 כף מלח הימליה
מעט פלפל שחור גרוס
כף סוכר קנים
2 כפות שמן זית
צרור פיטרוזילה
3 שיני שום
1/2 לימון
3 שיני שום
1/2 לימון
3 כוסות מים.

למילוי
כוס בורגול גס
1 גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
1 עגבניה
1 כף מלח הימליה
מעט פלפל שחור גרוס
צרור פיטרוזילה


ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים רותחים לעשר דקות. מסננים.

2 מרתיחים את הסלק עם הקליפה בסיר לחץ ל 25 דקות.3. מקררים את הסלק במים שבושלו.
4. מקלפים את הסלק ביד ,חותכים את תחתית הסלק, ואת הראש.
5. מרוקנים את הסלק מלמעלה באמצעות כפית ,שומרים את בשר הסלק
6. חותכים את השום, הפלפלים העגבניות והפטרוזיליה.

7.מוסיפים לקערת הבורגול ומתבלים

8. ממלאים את הסלקים ומסדרים אותם בסיר.

9. שמים את 1/2 מבשר הסלק בצידי הממולאים ,מוסיפים את השום הסוכר פלפל שחור, שמן זית מלח יוצקים שלוש כוסות מים.10. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי כשעה
11. אחת לרבע שעה פותחים את הסיר, זולפים מהרוטב לתוך הסלקים ומכסים בחזרה.

את שאר בשר הסלק לא זורקים מכינים מזה טחינה סלק,או,קציצות סלק או מוסיפים לשייק הבוקר
לשארית מילוי הבורגול אפשר להעשיר בשמן זית ,סירופ רימונים וכף סילאן ולהנות מסלט טבולה משגע.
או לערבב עם כוס סלט פטריות וערמונים .

באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.