עדשים כתומות הן דרך נפלאה להרגיל את מערכת העיכול לקטניות,

 הן הכי רכות וקלות לעיכול, ולכן לא דורשות השרייה מראש, 

זמן הבישול שלהן קצר מאד.

מנת חלבון  ופחמימה מורכבת עשירה בסיבים תזונתיים טעימה ומהירה

הטעם בדיוק כמו של חומוס רק בלי הערכות מוקדמת

עדשים כתומות הן דרך מצוינת להתחיל ולשלב קטניות בתזונה גם למי שיש מערכת עיכול חלשה.


מצרכים

2 כוסות עדשים כתומות 

1/2 כוס טחינה גולמית 

5 שיני שום 

מיץ מחצי לימון

מים לפי הצורך

1/2 כפית מלח


הוראות הכנה

בוררים את העדשים שמים בקערה או ישירות בסיר עם מים , 

מעסים אותם ושוטפים היטב מסננים מהמים ומעבירים לסיר.

יוצקים מים רותחים עד כיסוי העדשים מבשלים כ10 דקות על להבה נמוכה.

מכבים את האש.

השאירו את הסיר מכוסה כ 10 דקות נוספות.


במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה .


אם יש צורך מוסיפים מים.

טועמים משפרים תיבול.

שומרים בקופסה אטומה .


כשמעבירים לצלחת הגשה מקשטים כיד הדימיון

פטרוזיליה, שמן זית וזעתר, ממרח שיפקה חריף, בצל מאודה ופיטריות


באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.