רולדת בצק ספידי  
 

במגוון מילויים מטריפים 

ניתן להשתעשע ולמלא את הספידי בכל מה שרוצים, 

החל ממילוי גבינה טופו, חומוס ,מילוי בשרי ואפילו תמרים, שוקולד ותפוחים בקינמון 

לבצק : 

4  כוסות קמח כוסמין  

3/4 כוס שמן זית/ קוקוס/שקדים 

1  כוס מים רותחים 

1 אבקת אפיה ללא אלומיניום 


אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה נלוש את כל חומרי הבצק לכדור בצק אחיד. אין צורך להתפיח, נתחיל לעבוד
  •  נחלק את הבצק ל 3 חלקים.
  • נשמן משטח עבודה ונרדד את הבצק לעיגול ,בעזרת קורץ עוגיות נקרוץ עיגולים.
  • . נמלא כל עיגול בכפית מהמילוי הנבחר.
  • הערה חשובה: במקום כיסונים ניתן להכין רולדה ולחרוץ חריצים
  • .נסגור את עיגולי הבצק לחצי ונהדק את הקצוות עם מזלג. לסגירה יפה יותר תופסים ביד אחת קצה של בצק, ועם היד השניה מביאים אליה כל פעם קצה של בצק לאורך כל ההיקף.  
  •  נסדר את כיסוני הבצק הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נמרח כל כיסון בביצה טרופה ונפזר שומשום
  • נאפה את הכיסונים בתנור חם על 175 מעלות כ-25  דקות, עד להשחמה. ברגע שהכיסונים משחימים נוציא מהתנור, נצנן ונגיש. 

  • טיפים חשובים להצלחה: 
  • רדדו את הבצק דק אך לא דק מידי. 
  • אל תעמיסו מילוי כדי לא לקרוע את הבצק. 
  • קררו את המילוי 
  • היפטרו מנוזלים מיותרים   

  • רעיונות ל 16 מילויים שווים 

  1. מלית בטטה או ת"א -מבשלים היטב את הבטטות או ת"א עד לריכוך, קולפים ומוערכים לפירה. במחבת מטגנים בצל ופטריות עד שהבצל משחים מעט. מערבבים את הבצל והפטריות עם הפירה . 
  2. מלית גבינות או  טופו
  3. מלית פיצה

רוטב עגבניות פטריות קצוצות עגבניות קצוצות זיתים קצוצים תירס או כל תוספת שאוהבים פתיתי טופו או גבינה צהובה 

4.מלית תרד וטופו או בולגרית 

 2 כוסות עלי תרד טריים כף שמן טופו בצל קצוץ מלח פלפל שחור אגוז מוסקט חולטים את התרד במים חמים כ-2 דקות ומעבירים לקערה עם מים קרים. במחבת רחבה מטגנים (בשמן זית) בצל רק עד לריכוך. מסננים, קוצצים ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים.

 5.מלית טונה עגבניות ותבלינים

 6.מלית פטריות בצל "מטוגן" ותבלינים. מטגנים את הבצל, מוסיפים למחבת פטריות ומטגנים יחדיו עד להתאדות הנוזלים. מוסיפים למחבת פטרוזיליה, מתבלים ומערבבים, מוציאים לצינון. 

7.מלית תירס וטופו בשמן קוקוס מטגנים על להבה נמוכה בצל קצוץ בשמן קוקוס. מוסיפים את התירס וטופו מגורד ומערבבים היטב. 

8.מלית סמבוסק חומוס טוחנים גס כוס גרגירי חומוס מבושלים  עם 1 בצל גדול מטוגן מלח פלפל 1/2 כפית פפריקה 1/2 כפית כמון  

9. מלית פלפל צ’ומה 1 כפית כמון 2 כפות פפריקה חריפה1 כף פפריקה מתוקה ראש שום כתוש ¼ כוס שמן ½ כפית קימל טחון ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור גרוס1 כף מיץ לימון 

10. מלית ירקות במחבת ווק עם מעט שמן מקפיצים ירקות כמו רצועות גזר, גמבה, כרוב ובצל עד לריכוך, מוסיפים 1 כף רוטב סויה תמרי , 1 כף סילאן טיבעי מלח ופלפל ומקפיצים למספר דקות

 11. מלית חציל רומני קולים את החציל מרוקנים את התוכן לקערה מוסיפים 2 שיני שום כתושות1 עגבנייה גדולה 1 כף שמן זית מלח פלפל 

12.מילוי בשר טחון ופטריות במחבת רחבה וגדולה נטגן 1בצל קצוץ עד לשקיפות להוסיף את 1/4 קילו בשר לטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף מלח ופלפל אפשר להוסיף פטריות קצוצות לבשל  כ 7 דקות להעביר למסננת עדינה לניקוז נוזלים .

 13.מילוי חזה עוף לטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף להוסיף למחבת את רצועות מ 4 נתחי חזה עוף, להוסיף למחבת1  כפית צ'לי, כף רוטב סויה תמרי 1 כפית סילאן טיבעי ,פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור להקפיץ כ 7 דקות

 14. מלית תמרים אגוזים וקינמון למרוח ממרח תמרים לפזר אגוזים קצוצים ומעט קינמון 

15.תפוחי עץ וקינמון לחתוך 3 תפוחים לקוביות קטנות ולטגן עם כף שמן קוקוס להוסיף 1 כף סוכר קנים 1 כף מים וקינמון לטגן מס' דקות עד שהתפוחים רכים. 

16.מלית שוקולד לערבב בקערה 1 כף שמן קוקוס 1 כף קקאו  1 כף סילאן טיבעי (אופציונאלי קינמון וקוקוס)



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.