אוזני המן טיבעוניים
ללא ביצים ללא חלב 🔥🔥🔥🔥🔥
1 וחצי כוסות קמח טף (תקראו למה כדאי לכם לא לוותר עליו)
1 וחצי כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס סוכר קנים
1 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמן זירעי ענבים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה
1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) את הקמח, אבקת האפייה, החלב צימחי השמן הסוכר והחומץ תפוחים למשך כ- 2-3 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
2. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. אם התערובת עדיין מאוד פירורית מוסיפים 2 כפות חלב צימחי או מים.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
4. לאחר שהבצק נח במקרר מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. אוספים אותו יפה לצורת גליל ומחלקים לשניים.
מרדדים לעלה בגובה 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים את המלית במרכז העיגול
מקפלים לצורת משולש ומניחים בתבנית.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות.
6. מצננים ובוזקים אבקת סוכר קנים לפי הטעם.
למילוי פרג
100 גרם פרג טחון
1/2 כוס חלב סויה
2 כפות סוכר קנים
כף קינמון
לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת משחתית
לקרר ולמלא
קמח טף אל תוותרו עליו ולמה ?
האתיופים משתמשים בקמח הנדיר הזה
הם מכינים ממנו את האינג'רה שלהם
זהו קמח נדיר זה מזון על ומכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם.
הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים ,קל לעיכול.
לצורך השוואה במאה גרם של טף יש כמות ברזל, סידן וחלבון כמו בקילו בשר
הוא עשיר מאוד בויטמיני B, ומכיל מנגן , שהוא מינרל החיוני לתפקוד תקין של המוח
מסייע למחלות עצביות אלצהיימר סכיזופרניה ואפילו בייצור תירוקסין בבלוטת התריס.
תורם לספיגת סידן בגוף ומעלה ייצור חלב אם.
הטף אינו מכיל גלוטן
בכוס טף מעל 80% מהתצרוכת היומית של ברזל ושל מגנזיום
מעל 35% מהתצרוכת היומית של סידן, 50% מהתצרוכת היומית של חלבון,
מעל 50% מהתצרוכת היומית של סיבים בקיצור קמח נפלא.
פורים שמח