כשהייתי מכינה את התבשיל הזה לרב הייתי משתמשת בתפוחי אדמה אך כשגיליתי איך הירק הזה

משתלב בתבשילים הוא די מככב אצלי במטבח.

וכשתכירו את הלפת אני בטוחה שהיא תככב גם במטבח שלכם.

היא  מזון על רק שלא הרבה אנשים מכירים בכך, 

הגיע הזמן לתת לה קצת יחסי ציבור טובים המגיעים לה ביושר.

יש החושבים כי הלפת הי ממשפחת הסלק והתפוח אדמה אך האמת היא שהיא קרובה יותר לכרוב והברוקולי .

בלפת ניתן למצוא חומרים מזינים המסייעים להרזיה, ויש לה יתרונות בריאותיים כמו שיפור פעילות הלב וכלי הדם, 

היא עוזרת  לשמור על בריאות עצמות ודילול עצם בניית עצם, שמירה על בריאות העין ומניעת התפתחות תאים סרטניים. 

יש בה שפע של מינרליים וחומרים חשובים שהגוף צריך כדי לתפקד כראוי, 

כמו למשל סידן, זרחן, אשלגן, נתרן ומגנזיום, ויטמינים K ,E ו-C, בטא קרוטן וניאצין כך שהיא נלחמת בדלקות ותאים סרטניים. 

הלפת עשירה בסיבים תזונתיים ויש לה ערך קלורי נמוך  22 קלוריות ל 100 גרם ,

 עובדה שהופכת אותו לתוספת מושלמת לתפריט של אנשים שרוצים לרדת במשקל.

בלפת יש תרכובות אנטי דלקתיות רבות  המסייעות לעיכול והפרשת מיצי מרה מן הכבד. 

מיצי המרה הללו מורידים את רמת השומנים וכולסטרול .

ובנוסף יש בה חומצה פולית המועילה לבריאות הלב וכלי הדם. 

מומלץ לבשל אותה במרק ,ירקות מבושלים,אפיה בתנור והיא מעולה להכנת פשטידות קציצות ומוקרמים.


רכיבים לתבשיל

1 לפת גדולה

1 בצל

2 קישואים

3 גזר

צרור שמיר 

2 כוסות חומוס מבושל

כף שמן זית

כפית פפריקה

כפית כורכום

1 כפית בהרט -אופציונאלי

3 כוסות מים

1 כפית מלח 

מעט פלפל גרוס


אופן ההכנה :

לחתוך הבצל ולשים בסיר 

לאדות את הבצל עם כף שמן בסיר רחב ל 5 דקות.

לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות עד בינוני 

ולהוסיף לסיר ( למעט השמיר)

לאדות 5 דקות תוך כדי ערבוב.

 להוסיף את החומוס והמים 

להביא לרתיחה.

לתבל ,להנמיך את האש ולתת לתבשיל להתבשל  25 דקות על אש נמוכה במכסה סגור חלקית

להוסיף את השמיר הקצוץ

ולכבות את האש.

לסגור את הסיר עד ההגשה.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.