עוגת תפוזים וקוקוס


בחושה אוורירית ורכה 5 דקות הכנה
כשר לפסח

4 ביצים
1- ½1 כוס סוכר קנים
1 כוס מיץ תפוזים טיבעי
¾ כוס קמח מצה מכוסמין
¾ כוס שמן שקדים או זירעי ענבים
¼ כוס קמח ת"א
2 כוסות שבבי קוקוס
1 כף א.אפיה ללא אלומיניום


אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר  ומקציפים במהירות גבוהה במשך 3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
  3. מוסיפים  את שאר המצרכים לפי הסדר שרשום. לערבב עד שהבלילה אחידה .
  4. יוצקים את הבלילה לתוך התבניות ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  5. מצננים בטמפרטורת החדר.
  6. מכינים סירופ תפוזים  : מרתיחים ¾ כוס מיץ תפוזים 
  7. יוצקים את הסירופ  על העוגה. מצננים כמה דקות 
  8. מקשטים בקוקוס.


הערות


  • העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע. אפשר להקפיא אותה 
  • בשאר ימות השנה אפשר להמיר את הקמח מצה לקמח כוסמין 


באהבה ד"ר רינה מורדו phd 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.