עוגת תפוזים וקוקוס
בחושה אוורירית ורכה 5 דקות הכנה
כשר לפסח
4 ביצים
1- ½1 כוס סוכר קנים
1 כוס מיץ תפוזים טיבעי
¾ כוס קמח מצה מכוסמין
¾ כוס שמן שקדים או זירעי ענבים
¼ כוס קמח ת"א
2 כוסות שבבי קוקוס
1 כף א.אפיה ללא אלומיניום
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
- מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר שרשום. לערבב עד שהבלילה אחידה .
- יוצקים את הבלילה לתוך התבניות ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים סירופ תפוזים : מרתיחים ¾ כוס מיץ תפוזים
- יוצקים את הסירופ על העוגה. מצננים כמה דקות
- מקשטים בקוקוס.
הערות
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע. אפשר להקפיא אותה
- בשאר ימות השנה אפשר להמיר את הקמח מצה לקמח כוסמין
באהבה ד"ר רינה מורדו phd