כשוחרת בריאות וחדשנות כשנחשפתי למתכון הזה , התלהבתי ומיד ניגשתי למלאכה
לא האמנתי כמה זה פשוט קל נקי מחומרים משמרים וחסכוני.
חלק ניכר מהחלב הצימחי בארץ כדוגמת חלב הקוקוס מכילים חומרים משמרים חומרי טעם
שממש אין לנו צורך בהם , ולכן אפשר ורצוי להכין בבית,
או לחילופין לחפש את החברות שהמוצר שלהם נקי מחומרים מזיקים אלה.
היתרון האדיר שלהם שהם תחליף נפלא לשמנת הקרמה ,עבור אלה שאינם צורכים חלב ושמנת לבישול מטעמי בריאות והרזיה.
נוזל קוקוס, חלב קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס מה ההבדל ביניהם?
נוזל קוקוס הוא הנוזל הנמצא בתוך האגוז קוקוס, הוא שקוף לחלוטין ומיועד לשתיה
למעשה זהו החלב קוקוס מהטבע. בארץ הוא נקרא נוזל קוקוס כדי לא להטעות את הציבור שזה חלבי, כי הוא לא!
חלב קוקוס וקרם קוקוס עשויים מבשר הקוקוס המצוי מתחת לקליפה החומה, הוא סמיך צבעו לבן ויש בו אחוזי שומן גבוהים יותר מאשר הנוזל קוקוס
הנמצא בליבת האגוז.
החלב קוקוס מכיל אחוזי שומן נמוכים יותר מאשר בקרם.
למה?
למעשה לוקחים את השבבים ומכינים מהם חליטה ראשונה עם כמות קטנה יותר של מים רותחים
כך יווצר קרם קוקוס שזו למעשה הפעם הראשונה שמשתמשים בשבבים וכך מופק הקרם .
כמובן שרמת הסמיכות ואחוזי השומן מתקבלים על פי כמות המים שמוסיפים,
ככל שרוצים קרם סמיך יותר נוסיף כמות קטנה יותר של מים.
אחוזי השומן בקרם הם כ- 20%.
ואילו חלב קוקוס נחשב כזה כאשר אחוזי השומן שבו הם 7%-13% ואותם מייצרים מחליטה שניה
או בהוספת מים בכמות גדולה יותר כמו במתכון שלפניכם.
למתכון פשוט וקל
המצרכים:
100 גר' שבבי קוקוס
3-4 כוסות מים חמים
הוראות הכנה :
להכניס את הקוקוס למעבד מזון חזק כמו נינג'ה
להוסיף את המים החמים ולהפעיל למשך דקה .
נוצרת תערובת לבנה.
לקחת קערה ועליה להניח מסננת
ומעליה חיתול בד לסינון וריכוז הנוזלים.
לסחוט את התערובת שבבד לצנצנת בתנועות לחיצה וסחיטה
עד הטיפה האחרונה
לשמור בקירור
עד שבוע .
נ.ב בשבבי הקוקוס שנותרו אחרי הסחיטה ניתן להשתמש לעוגיות או להכניס לשייק ארטיקים וכו'...
שתפו אותי פה בתגובות שלכם איך אתם אוהבים את החלב שלכם
באהבה ד"ר רינה מורדו