מוס שוקולד בריא
אמא'לה כשראיתי את המתכון הזה לא העזתי להתקרב אליו ,
הייתי בטוחה שיש שם ריצ' סוכר לבן בקיצור דברים שאני לא מכניסה לגוף שלי.
אבל קינוחי בריאות זה פשוט וקל
:
המרכיבים ל-4 מנות:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן), מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי,85%
1/4 כוס אבקת קקאו
2 כפות סוכר חום או סוכר קוקוס
אופן ההכנה:
מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו והסוכר.
פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו), ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך),
רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר.
יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק, ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
הגשה: מחלקים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר לשעה.
המוס נשמר היטב במקרר במשך 3-4 ימים.