שלימות של מצרכים בריאים ומזינים 

כמי שמעבירה סדנאות בישול בריא ותוכניות ירידה במשקל ,

אני שומעת את הנשים שאומרות לי ד"ר רינה מה יהיה עם מאפה אחר הצהריים ? 

האם אאלץ לוותר על עוגות ועוגיות

אני מחייכת ומבטיחה שיש הרבה מה לאכול וזה גם טעים ובריא.

הכיף שהמתכון הבריא הזה  לא יוצר עליה ברמות האינסולין המעוררות תשוקה למתוקים ופחמימות.

הבטטה היא נימוחה טעימה ובריאה, מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. 

 הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין 6B, 

עשירה במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון ויטמין C וויטמין E.

  ויטמין A המצוי בבטטה חיוני  לראייה תקינה ובפרט לראיית לילה, לשלמות תאי העור,להתפתחות איברים בעובר ולגדילה תקינה

הבטטה משתלבת נפלא במאפים וקינוחים. והקוואקר אוצר תזונתי נוסף 

המקנים לדובשניות האלה מקום של כבוד בתפריט השבועי במטבח שלנו

מצרכים למתכון

3 בטטות בינוניות מבושלות
1 וחצי כוס קוואקר
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית קינמון /ציפורן/ זנגביל
1/4 כוס סוכר קנים
2 כפות סילאן טבעי
1/4 כוס שמן זירעי ענבים


אופן ההכנה:


מבשלים את הבטטה עד לריכוך ומסננים.
שמים במעבד מזון את הבטטה מוסיפים את שאר החומרים הנוזליים 

טוחנים היטב עד לקבלת קרם.
מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לבצק.
מעבירים את הבצק לקערה ומניחים במקרר לחצי שעה לייצוב.
מחממים תנור ל-180 מעלות

לוקחים תבנית מרופדת בנייר אפייה 

לוקחים קערה וממלאים במים לטבילת הידיים

מעצבים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות

מניחים על התבנית 


אופים במשך 20 דקות


ניתן לפזר אבקת סוכר ענבים או אבקת סוכר קנים


ניתן לשמור בקופסא במקרר

ולהנות מ 2-3 דובשניות עם תה ירוק או שוקו מאבקת חרובים וחלב קוקוס


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.