המצרכים
1/2 כוס קשיו מושרה ל 4 שעות
1/2 כוס שקדים
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית חומץ תפוחים
3/4 כוס מים
4 כפות שימרי בירה (נותן טעם גבינתי)
1/2 כפית אבקת שום/שום כתוש
1 כפית מלח הימליה
1 כף שמן קוקוס
2 כפות קורנפלור + 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
לסנן את הקשיו והשקדים שהושרו במים.
לטחון בבלנדר את שאר הרכיבים למעט הקורנפלור עד למרקם חלק.
להמיס את הקורנפלור ב 1/2 כוס מים.
לבשל בסיר קטן על אש נמוכה כ 3 דקות.
לשפוך את תערובת הקשיו אל הסיר ולבשל כ 3 דקות נוספות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
למזוג לקערה קטנה מזכוכית .
לקרר שעתיים במקרר.
מתגבשת "גבינה" חצי קשה כמו הצפתית.
שידרוגים: לקבלת גבינה מתובלת. להוסיף אחרי הבישול כפית שמיר יבש,
אורגנו ,זירעי צ'יה, קצח..עגבניות מיובשות
לקבלת גבינה צהובה הוסיפו מעט כורכום.
רעיונות להגשה :ניתן להוסיף לסלט
לאכול עם לחם או קרקרים
לגרד מעל פיצה טבעונית
באהבה
ד"ר רינה מורדו
תכנות להרזיה
מומחית לשינוי מערכת יחסים עם האוכל