אי אפשר להישאר אדישים לבמיה או שאוהבים אותה או ששונאים אותה.
איך את עם זה?
במרקם המיוחד הרירי שלה טמון הקסם שלה לריפוי ריריות מערכת העיכול.
במיה היא מקור מצוין של סיבים ריריים.
נזקים ברירית המעי ושאר חלקי צינור העיכול פוגעים בספיגת הויטמינים והמינרלים מהמזון.
הבמיה מכילה כמויות גבוהות של ויטמיני A, B ,E, C, ,K
היא מכילה גם מינרלים ברזל, סידן, אשלגן, נתרן, נחושת, מגנזיום, סלניום, מנגן ואבץ .
הבמיה מפחיתה את הסיכון לתופעות כמו עודף כולסטרול, סוכרת, השמנה ואפילו סרטן המעי הגס. זאת בזכות עושרה בסיבים ובפרט בזכות הסיבים הריריים שבה.
לבמיה יש ערך מיוחד לניקוי צינור העיכול משאריות של שומנים, פחמימות, כולסטרול ורעלים .
מתוך המספר העצום של ויטמינים ומינרלים, במיה היא מקור טוב במיוחד של ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית (ויטמין B9), תיאמין (ויטמין B1), מגנזיום וסיבים תזונתיים.
כוס אחת של במיה יכולה לספק כ-30% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-44% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K ו-43% מהצריכה היומית המומלצת של מנגן.
אנשים רבים נאבקים כדי לעמוד במכסה היומית המומלצת של סיבים, ובמיה היא מקור משלים נהדר של סיבים תזונתיים .
בבמיה מעט קלוריות רק 33 קלוריות.
במיה ברוטב עגבניות חמוץ מתוק
שקית של במיה קפואה
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ קטן
3 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות טיבעי או 3 עגבניות אדומות בשלות ומגורדות.
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח הימליה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סומאק או פפריקה
אופציונאלי לאוהבי החמוץ מתוק
½ כפית סוכר קנים
½ לימון סחוט
הכנה:
מחממים את הסיר על להבה בינונית
"מטגנים" את הבצל ללא שמן תוך כדי ערבוב עד שמזהיב מוסיפים כף מים
שצובע את הבצל.
מוסיפים עגבניות בשלות המגורדות
מבשלים כ 5 דקות לשבירת החמיצות.
מוסיפים את הבמיה הקפואה אני אוהבת לשטוף קודם במסננת.
מטבלים
מוסיפים את המים
מי שאוהבת חמוץ מתוק תוסיף סוכר ולימון.
להוסיף השמן זית
לבשל על להבה נמוכה כ 15 דקות.
באהבה ד"ר רינה מורדו phd תכנות מחדש הרזיה מנצחת בשילוב התת מודע ו כלים מתחום ה nlp