חומציות ובסיסיות בגוף ובמזון

יש קשר ישיר בן הבחירות התזונתיות שאנו עושים והשפעתן על יצירת סביבה בריאה או חולה בגופנו.

לא משנה אילו טיפולים כדורים ותרופות תקחו ,אם לא תטפלו ותאזנו חומציות מאוזנת בגופכם,

 הטיפולים שתקבלו יהיו פלסטר .

ברגע שתבינו ותיישמו את ההמלצות הבריאות הטיבעית ואת עוצמת הריפוי הטמונה בתזונה

 כל בעיות הבריאות ,המחלות עודף המשקל, האנרגיה השלילית ,העייפות יעלמו 

ובמקומם יופיעו זרימה של אנרגיה חיובית בריאות הרזיה והחלמה.

האדם בתרבות המערבית צורך בעיקר מזון חומצי 

סוכרים ופחמימות פשוטות חלבונים מן החי , נוסיף על זה את צריכת הקפה 

אלכוהול, עישון, מתח וחוסר פעילות גופנית ונבין את העליה המדאיגה במצבי חולי והשמנה.

בעידן המודרני מזונות בסיסיים כמו ירקות פירות נצרכים בכמויות נמוכות, אך הבעיה אינה  בגלל 

שאנחנו אוכלים מזונות חומציים, אלא שאנחנו אוכלים יותר מזונות חומציים מבסיסיים.

היחס האופייני בין מזונות חומציים לבסיסיים הוא 80/20 לטובת החומציים ,

והשינוי שצריך לעשות הוא שיהיו 80%- 60 בסיסיים ו 20%-40 חומציים.


הכל עניין של תדירות ומידתיות 

אם תשתו מידי פעם אלכוהול ותאכלו מזון חומצי חזק ,כמו סטייק עסיסי 

הגוף יוכל להתמודד עם זה.

כשהדגש הוא על פעם ב..

לא להתנזר לאזן .


לא כל החומציים שווים 

בהקשר של הטווח חומציות ובסיסיות לא הכל שווה.

יש חומציות רבה ויש חומציות מעטה.

בספרו The Acid-Alkaline Diet for Optimum Health, 

הנטורופת כריסטופר ואסי מסביר שהחומצות במזונות צמחיים נחשבות לחומצות חלשות 

הם מכילים חומצה אוקסלית, חומצה פירובית, חומצה ציטרית וחומצה אצטיל-סליצילית. 

לעומתם החומצות שבחלבונים מן החי הן חומצות חזקות 

 חומצה אורית, חומצה גופריתית וחומצה זרחתית אלו חומצות המכבידות על המערכות ויוצרים עומס 

עצום על הכבד והכליות.

הגוף שלנו אינטלגנטי מאד ויכול להתמודד עם חומציות ,הכליות יכולות לפנות חומצות ואפילו חומצות חזקות

אבל בגלל חוסר האיזון והכמות המרובה של החומצות החזקות הכליות לא מצליחות לפנות את כל הכמות 

והשאר נאגר ברקמות. 


את החומצות החלשות המצויות במזונות צימחיים הכליות מצליחות לפנות בקלות רבה כך שאין 

הגבלה על כמות החומצות החלשות שהכליות שלנו מסוגלות לפנות מהגוף.


אז מה זה בסיסי וחומצי

כל חומר בטבע ניתן למדידה בעזרת מדד ה-ph שבודק את היחס שבין חומציות לבסיסיות. 

המדד נע בין הספרות 0-14 כשהספרה 0 מייצגת חומציות רבה, והספרה 14 מייצגת בסיסיות רבה.

נקודת האיזון בן החומציות לבסיסיות היא 7. 

דם של אדם בריא הוא בסיסי במקצת- PH=7.3-7.5. 


הנזקים של עודף חומציות 

  1. חומציות יתר מקטינה את יכולת הגוף לספוג ויטמינים ומינרלים.
  2. מפחיתה את ייצור האנרגיה בתאים
  3. מפחיתה את יכולת תיקון תאים שניזוקו 
  4. מקטינה את יכולת הגוף להיפטר ממתכות כבדות ורעלים 
  5. תאים שהסביבה שלהם חומצית הופכים לתאים סרטניים.
  6. גורמת לגוף להיות עייף וחולה.
  7. גורמת להשמנה.
  8. הגוף מתחיל ליצר פטוגניים שמתפשטים בהדרגתיות בגופנו ויוצרים קנדידה


הבשורה הטובה שהמצב הזה הפיך.

ברגע שאנחנו עושים שינוי משמעותי בתזונה 

  • אוכלים תזונה בסיסית העשירה בירקות, נבטים, פירות, ולצרוך מיצים ירוקים, מינרלים ושומנים בריאים .
  • מצמצמים מזונות חומציים.
  • מגבירים פעילות גופנית.
  • משתמשים בטכניקות להורדת סטרס.
  • כשהתאים שלנו עוברים לסביבה בסיסית הם מתפקדים בצורה מיטבית 
  • הגוף מנקה רעלים מהגוף,
  • מקטין את הגורם הדלקתי בגוף
  •  מחדש את תפקודיו ומחלים .


אילו מזונות נחשבים בסיסיים?

  • מים פירות טריים ובשלים :תאנים, תמרים,אגסים,אפרסמון ,בננה, פירות ומיצי פירות לא ממותקים,אבוקדו.
  • אורז בר, קינואה,דוחן,כוסמת
  • עשבי תיבול - עשב חיטה,שייקים ירוקים,ירקות ירוקים עלים ירוקים ,קייל, תרד, חסה, עלי חרדל, עלי לפת, כרוב ועולש
  •  שקדים,אגוזי ברזיל, גרגרי שומשום וזרעי פשתן
  • ירקות -קישוא, דלעת, אפונה, שעועית ירוקה, כרוב, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום, סלק.
  • ירקות שורש כמו בטטות, תפוחי אדמה, לפת 


יוצאים מן הכלל 

  •  שזיפים מכילים חומצה בנזואית שלא מתחמצנת בשעת חילוף החומרים, לכן השזיפים חומציים.
  • קטניות מסוימות כמו חומוס, שעועית שחורה ופולי סויה הן עם חומציות חלשה.
  •  מוצרי סויה מעובדים חומציים.
  •  • לימונים, ליים ואשכוליות -למרות שאלה הם פירות חמוצים, יש להם השפעה בסיסית על הגוף.


אילו מזונות נחשבים חומציים

  • אלכוהול 
  • חלבונים מן החי – בשר אדום, עוף, דגים, ביצים, חלב, גבינה, מוצרי חלב 
  • חומרים כימיים סיגריות, מתכות כבדות, חומרי הדברה, חומרים משמרים
  •  קפה תה נס קפה וקפה נטול קפאין.
  • מזונות מטוגנים, מתועשים ומעובדים קטשופ, מיונז, חרדל ,רוטב סויה טריאקי, מונוסודיום גלוטמט ,מלח
  •  פיצוחים קלויים בוטנים אגוזים
  • שמנים מעובדים ומוקשים ,שומני טרנס ושמנים מזוקקים.
  • שמרים וחומץ (למעט חומץ תפוחים)
  • חיטה לחם לבן, פסטה ואורז .
  • משקאות אנרגיה משקאות ממותקים מוגזים ובעיקר קוקה קולה.
  • סוכר תחליפי סוכר וממתיקים מלאכותיים.


ישנם מזונות ניטרלים

שהם אינם חומציים ואינם בסיסיים

כמו מי מעיין עמילנים, דבש .


לא צריך להתנזר צריך לאזן.

השתמשו בחוק ה80 20 .


באהבה ד"ר רינה מורדו PHD