קובה סלק במילוי טבעוני


המצרכים למעטפת:
2 כוסות סולת (אפשר לשלב עם בורגול דק )
1 כפית מלח הימליה.
1 כוס מים
מעט שמן זית


למלית:
1 בצל גדול קצוץ 
2 כפות שמן זית
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
1 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור 
שקית ערמונים בוואקום
אופציונאלי: פטריות טריות קצוצות 
3 כפות פטרוזיליה קצוצה 


למרק:
2 גבעולי סלרי
2 סלקים, חתוכים לקוביות (או ג'וליאנים)
1 כפית  מלח
2 ליטר מים
 מיץ מלימון 
2 כפות סוכר קנים
מעט פלפל שחור


אופן ההכנה:
1. מכינים את המעטפת: משרים את הסולת עם המים המלח ו2 כפות שמן. נותנים למים להיספג במשך כרבע שעה , לשים בידיים ליצירת בצק , מתקנים לפי הצורך אם הוא  יבש הוסיפו מעט מים, אם הוא דליל הוסיפו מעט סולת
2. מכינים את המלית: מחממים סיר מאדים בצל 3 דקות מוסיפים את העדשים . מוסיפים את הערמונים והפיטריות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב . מוסיפים תבלינים ופטרוזילה קצוצה ומעבירים לקערה לצינון. 
3. בידיים רטובות מכינים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג .
4. משטחים כל כדור או "מלבישים על בקבוק, או על מלפפון"  מניחים במרכז כפית מהמלית, מקערים את היד וסוגרים לכדור. מניחים על מגש.
5. מכינים את המרק: שמים בסיר החשמלית מים סלרי, סלק, תבלינים  ומערבבים.מביאים לרתיחה. 
6. מוסיפים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח, מנמיכים את הלהבה ל 130 מעלות ומבשלים כ 45 דקות 


הערות ושדרוגים
        אם בחרתם להשתמש בבורגול למלית, השרו אותו במים ומלח לחצי שעה ואז
        הוסיפו את הסולת .  
• לגרסה עם בשר ,במקום העדשים השתמשו בבשר טחון.
• לגירסה ללא גלוטן השתמשו בקמח תירס במקום סולת.
• לגירסה יותר בריאה השתמשו בכוס ג'ריש בורגול דק.
• ניתן להמיר את הסלק בדלעת ,במיה, או מרק ירקות.
• ניתן להכין קובות ולהקפיא לפני הבישול.

שתפו חברים באהבה ד"ר רינה
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.