עוגת דבש בראש השנה זה הרבה מעבר לטעם ,זה זכרונות
זה חיבור זה בית ולכן הרבה מבקשות ממני ד"ר רינה שחררי מתכון לעוגת דבש.
כמו כל עוגה מצויה המכילה קמח לבן הרבה סוכר ושמן עם שינויים קלים אפשר להמיר ולהבריא את המתכון והרי הוא לפניכם בגרסה היותר בריאה.
שימו לב זו עדיין עוגה והיא מכילה סוכר ,אמנם לא סוכר לבן אך זה סוכר, להתפנק על פרוסה זה נהדר אבל לא מעבר לזה
את המתכון המקורי קיבלתי מאחותי נועם זגדון עשיתי לו הבראת מתכונים והרי הוא לפניכם
המצרכים:
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר קוקוס/קנים
1/2 כוס שמן זירעי ענבים
3 כפות דבש איכותי
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון
2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת סודה לשתייה ללא אלומיניות
3/4 כוס מים רותחים
2 כפיות נס קפה עולש
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
אופציונאלי :אבקת סוכר ענבים לקישוט
אופן ההכנה :
להפריד את הביצים
להוסיף לחלמונים את השמן הדבש הציפורן הקינמון ו3/4 כוס סוכר ולערבב
להוסיף את הנס קפה והסודה לשתיה למים הרותחים להוסיף לחלמונים
להוסיף בהדרגה את הקמח והאגוזים הקצוצים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה
להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר
לקפל את החלבונים לבלילה של החלמונים
לצקת את העיסה בתבנית בינונית 24-26 ולאפות בחום 170° כ- 40 דקות
או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
מצננים ובוזקים אבקת סוכר ענבים.