סמבוסק מקמח כוסמין
3.5 כוסות קמח כוסמין
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר קנים
3 כפות שמן זית
1 וחצי כוסות מים
1/2 כפית מלח רצוי הימליה.
למלית:
2 בצלים גדולים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ללילה ומבושלים עד לריכוך
1 כפית מלח הימליה
1 כפית כמון
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מעט פפריקה
אופן ההכנה:
▪שמים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים מים ולשים מעט מוסיפים את המלח והשמן ולשים לבצק אחיד .
*להכנת המלית*
▪חותכים את הבצל לקוביות.
▪מחממים בסיר רחב שמן זית מוסיפים את הבצל מטגנים אותו קלות.
מוסיפים את גרגירי החומוס ואת התבלינים מערבבים מבשלים כ 5 דקות לספיגת טעמים.
מכבים את האש.
▪מועכים את תערובת החומוס מחית גסה (מומלץ בעזרת מועך פירה
🔥ניתן לשמור את המילוי בהקפאה
▪ מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
▪מחלקים את הבצק ל 3
מרדדים כל חתיכת בצק וקורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עגול.
▪מרדדים כל עיגול.
▪שמים כף מהמלית במרכז העיגול וסוגרי לחצי עיגול .
▪ אופים 25 דקות
▪אפשר לטגן במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה
נשמר מצויין בהקפאה
באהבה ד"ר רינה מורדו