מלבי קר בגירסה טיבעונית ובריאה
1 כוס קרם קוקוס
2 כוסות חלב צימחי
4 כפות גדושות קוואקר טחון למרקם קמח
1/2 כוס מים להמסת הקוואקר
1 כף סוכר קנים או אגבה
אופן ההכנה:
· שופכים את קרם הקוקוס הסוכר והחלב לסיר בינוני
· מחממים על אש נמוכה עד לכמעט רתיחה
· בינתיים מערבבים להמסה מלאה בכוס את הקוואקר הטחון במטחנת תבלינים שיגיע למרקם של קמח עם מים
· שניה לפני הרתיחה מוסיפים את הקוואקר
· מערבבים במטרפה ידנית ,ללא הפסקה 4 דקות עד שהנוזל נעשה סמיך
· מסירים מהאש
חשוב!!
למי שאין מטחנת תבלינים והשתמש בקוואקר מומלץ לטחון עם בלנדר מוט כדקה כדי לקבל מרקם חלק ואוורירי
· למזוג לכוסות זכוכית שקופות שתהנו מהמראה המרהיב
· לצנן במקרר 3 שעות.
לסירופ מהיר (לסירופ יש 2 אפשרויות מהיר או ריבת צ'יה)
המהיר פחות מומלץ
· 1/4 כוס מים רותחים
· 3 כפות סילאן
· כף מיץ לימון
· להכניס לצנצנת את רכיבי הסירופ
· לנער ולשמור במקרר
קראנץ' לעיתור
1/2 כוס
· אגוזי מלך ,פיסטוק ,סוכר קנים ,קינמון טחון,קוקוס
· להכין את התפזורת קראנץ' ממה שאוהבים לשמור בצנצנת
· לקצוץ במעבד מזון בפולסים קצרים כדי להמנע מטחינה
להגשה:
· להוסיף למלבי כף מהסירופ ממליצה על הקונפיטורה.
· לנער את הכוס שתהיה זליגה לצידי הכוס
· לפזר שכבת קראנץ’
חשוב
· אין להוסיף את הרוטב או הקראנץ’ על המלבי מראש, אלא רק לפני הגשה
· אפשר לשבור ברנפלקס ולעתר את המלבי
והנה השוס
קונפיטורה צ׳יה
המרכיבים:
· 500 גר׳ פירות קפואים אוכמניות דובדבנים..
· 3 כפות צ׳יה מושרות כחצי שעה ב 1/2 כוס מים
· 3 כפות אגבה או סילאן טיבעי
· 1 כפית מיץ לימון וגרידת לימון
הוראות ההכנה:
1. מוציאים את הפירות מההקפאה, מבשלים את הפירות הסירופ אגבה והלימון בסיר קטן על אש בינונית למשך כ-10 דקות עד שהם מגירים נוזלים.
2. מועכים באמצעות מזלג עד למרקם הרצוי. מומלץ להשאיר חתיכות פרי
3. מוסיפים את הצ'יה ל 2 דקות ומערבבים היטב
4. מסירים מהאש
5. מעבירים לצנצנת ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כשעה.
חשוב
· ניתן לשמור את הקונפיטורה במקרר למשך כשבועיים.
· לאחר הקירור הקונפיטורה מתגבשת כיון והצ'יה מתנפחת וסופחת נוזלים.
· ניתן להכין מפירות טריים אך זמן הבישול מתארך יותר.
באהבה ד"ר רינה מורדו phd