מתכון לקינוח מושלם ובריא
שלא תפסיקו להכין
מלבי קר וקונפיטורה פירות יער במתכונת בריאה לחג השבועות ולכל השנה

אתמול היו 180 נשים בלייב שלמדו להכין את המתכונים הללו ויותר מזה

בואו נתחיל בזה שתמיד כדאי ורצוי לצרוך כמה שיותר מזונות בריאים
הרבה אנשים חושבים זה בסדר בארוחות שאנו אוכלים
אבל הקינוחים הקינוחים הורסים לנו את הכל,
אז זהו שלא:)
ניתן להנות מקינוחים טעימים בריאים בטירוף ללא יסורי מצפון.
במלבי רגיל מכינים מקורנפלור שזה עמילן תירס לעומת זאת התחליף בריא שכאן שיבולת שועל זה ליגה אחרת לגמרי מבחינת ערכים תזונתיים
השבולת שועל עשירה בחלבון, ובמינרלים כמו סידן, אבץ, אשלגן, מגנזיום, ברזל, ובוויטמינים כמו חומצה פולית וויטמיני B. בנוסף, שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים. אכילה סדירה של סיבים תזונתיים באופן יומיומי תורמת לשמירה על משקל תקין. הסיבים התזונתיים מוסיפים נפח למזון על ידי ספיגת הנוזלים בקיבה, מאטים את תהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן, ללא תוספת קלוריות משמעותית.

בנוסף למעלה מ-40 מחקרים הוכיחו שאכילת שיבולת שועל מסייעת בהורדת הכולסטרול ומקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב,בהורדת לחץ דם גבוה, מסייעת להורדת סכרת ,מגבירה את איכות השינה.
קדימה למתכון:

מלבי קר בגירסה טיבעונית ובריאה
1 כוס קרם קוקוס
2 כוסות חלב צימחי
4 כפות גדושות קוואקר טחון למרקם קמח
1/2 כוס מים להמסת הקוואקר
1 כף סוכר קנים או אגבה
אופן ההכנה:
· שופכים את קרם הקוקוס הסוכר והחלב לסיר בינוני
· מחממים על אש נמוכה עד לכמעט רתיחה
· בינתיים מערבבים להמסה מלאה בכוס את הקוואקר הטחון במטחנת תבלינים שיגיע למרקם של קמח עם מים
· שניה לפני הרתיחה מוסיפים את הקוואקר
· מערבבים במטרפה ידנית ,ללא הפסקה 4 דקות עד שהנוזל נעשה סמיך
· מסירים מהאש

חשוב!!
למי שאין מטחנת תבלינים והשתמש בקוואקר מומלץ לטחון עם בלנדר מוט כדקה כדי לקבל מרקם חלק ואוורירי
· למזוג לכוסות זכוכית שקופות שתהנו מהמראה המרהיב
· לצנן במקרר 3 שעות.

לסירופ מהיר (לסירופ יש 2 אפשרויות מהיר או ריבת צ'יה)
המהיר פחות מומלץ
· 1/4 כוס מים רותחים
· 3 כפות סילאן
· כף מיץ לימון
· להכניס לצנצנת את רכיבי הסירופ
· לנער ולשמור במקרר

קראנץ' לעיתור
1/2 כוס
· אגוזי מלך ,פיסטוק ,סוכר קנים ,קינמון טחון,קוקוס
· להכין את התפזורת קראנץ' ממה שאוהבים לשמור בצנצנת
· לקצוץ במעבד מזון בפולסים קצרים כדי להמנע מטחינה


להגשה:
· להוסיף למלבי כף מהסירופ ממליצה על הקונפיטורה.
· לנער את הכוס שתהיה זליגה לצידי הכוס
· לפזר שכבת קראנץ’

חשוב
· אין להוסיף את הרוטב או הקראנץ’ על המלבי מראש, אלא רק לפני הגשה
· אפשר לשבור ברנפלקס ולעתר את המלבי

והנה השוס
קונפיטורה צ׳יה



המרכיבים:
· 500 גר׳ פירות קפואים אוכמניות דובדבנים..
· 3 כפות צ׳יה מושרות כחצי שעה ב 1/2 כוס מים
· 3 כפות אגבה או סילאן טיבעי
· 1 כפית מיץ לימון וגרידת לימון
הוראות ההכנה:
1. מוציאים את הפירות מההקפאה, מבשלים את הפירות הסירופ אגבה והלימון בסיר קטן על אש בינונית למשך כ-10 דקות עד שהם מגירים נוזלים.
2. מועכים באמצעות מזלג עד למרקם הרצוי. מומלץ להשאיר חתיכות פרי
3. מוסיפים את הצ'יה ל 2 דקות ומערבבים היטב
4. מסירים מהאש
5. מעבירים לצנצנת ומעבירים למקרר להתייצבות למשך כשעה.
חשוב
· ניתן לשמור את הקונפיטורה במקרר למשך כשבועיים.
· לאחר הקירור הקונפיטורה מתגבשת כיון והצ'יה מתנפחת וסופחת נוזלים.
· ניתן להכין מפירות טריים אך זמן הבישול מתארך יותר.


באהבה ד"ר רינה מורדו phd




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.