חלת כוסמין ושיפון

קמח העשוי מגרעין הכוסמין הוא סוג של דגן (אחד מחמשת מיני דגן). 

לגלוטן הכוסמין תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה 

ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם עדין ומעט מתקתק, 

ללא הוספת סוכר או ממתיק כל שהוא. 

את לחם הכוסמין עדיף לאפות בתבנית כדי לסייע ללחם לשמור על צורתו בזמן ההתפחה. 

הכוסמין עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים ולכן הוא בריא מאוד דומה לחיטה העתיקה. 

עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כולל מנגן ויטמין 3B מאזן רמות שומנים בדם 

וויטמין 2B שבו עשוי לעזור למיגרנות.

 הדגן מכיל חומרים המחזקים את המערכת החיסונית ואת העצם והסחוס.  


2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח שיפון
2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר קוקוס
1 כף שמרים יבשים
או מחמצת
1/2 כוס נוזל קוקוס - אופציונאלי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

לשים את כל החומרים במעבד מזון

לעבד לבצק דביק ,הוא זה שיוצר את האווריריות .

אם הוא לא מספיק דביק להוסיף עוד 1/4 כוס מים
לתת לנוח 15 דקות .
בידיים רטובות ומטפטפות להניח בתבנית אינגליש קייק וליישר

 לפזר זרעים או גרעינים .


להניח לתפיחה כחצי שעה ולאפות על 200 מעלות כחצי שעה עד להשחמה.

כשעבדתי עם הבצק הילה שלי ביקשה חתיכות בצק 

פתחה אותם על נייר אפיה והכינה פיצות מטריפות הן נאכלו לפני שהספקתי לצלם

הכנתי גם קובניות לשבת מהבצק הזה ממש ברכה


לקחת חתיכת בצק לפתוח אותה עם הידיים היא מעט דביקה

למרוח כפית שמן זית על הבצק לגלגל ל"נקניק" ולקפל לשבלול

להניח בתבנית אפיה או בסיר אטום של קובנה לאפות כחצי שעה

בסיר סגור לפתוח את המכסה ולאפות עוד 15 דקות 

בשבת בבוקר לשים על הפלטה 

ולהנות עם עגבניות מרוסקות סחוג ביצה קשה סלט ירקות


יצא מושלם

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.