חלה מקמח כוסמין ואגוזי מלך ללא שמרים.

קמח העשוי מגרעין הכוסמין הוא סוג של דגן (אחד מחמשת מיני דגן). 

לגלוטן הכוסמין תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, 

מתקבל מאפה בעל טעם עדין ומעט מתקתק, ללא הוספת סוכר או ממתיק כל שהוא.

 את לחם הכוסמין עדיף לאפות בתבנית כדי לסייע ללחם לשמור על צורתו בזמן ההתפחה. 

הכוסמין עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים ולכן הוא בריא מאוד דומה לחיטה העתיקה. 

עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כולל מנגן ויטמין 3B מאזן רמות שומנים בדם 

וויטמין 2B שבו עשוי לעזור למיגרנות. 

הדגן מכיל חומרים המחזקים את המערכת החיסונית ואת העצם והסחוס.


למצרכים:

4 כוסות קמח כוסמין

2 כוסות חלב שקדים או חלב אורז או מים

1.5 כפיות סודה לשתייה

1 כף חומץ תפוחים

1.5 כפיות מלח הימליה

1 כוס אגוזי מלך

2 כפות סילאן טיבעי

4 כפות שמן זית

2 כפות תערובת זרעים (גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. לשמן תבנית אפיה מוארכת. משטחים את האגוזים בתבנית אפיה גדולה וקולים בתנור החם 4 דקות אני ויתרתי על הקליה

מצננים מעט וקוצצים גס. (לשים לב שלא לקלות יותר מ 4 דקות

2.בקערה גדולה, מערבבים עם כף עץ את כל החומרים (כולל האגוזים) עד לקבלת עיסה חלקה. 

יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד ובעזרת סכין עושים חתך של כ-1.5 ס”מ עומק לאורך הכיכר. מפזרים למעלה את הזרעים לקישוט אופים 45-50 דקות, עד שהלחם שחום.

הערה: אחרי שהלחם מתקרר, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים. רצוי לפרוס ולחמם בטוסטר. אפשר גם להקפיא פרוסות.

*אגוזים

יתרונות תזונתיים ובריאותיים: 

מזון מרוכז הניתן לאחסון לתקופה ארוכה. 

מכילים בעיקר שומן וחלבון וכן מינרלים (סידן, אשלגן, כרום, מגנזיום, ברזל ועוד) וויטמינים בעיקר E וקבוצת B), סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. במחקר אנשי הבריאות שכלל מעל 21,000 רופאים בגילאי 40-48 נמצא כי מי שצרך אגוזים פעמיים בשבוע הוריד ב47% את הסיכון למוות פתאומי מסיבה לבבית וב30% את הסיכון למוות ממחלות כלי דם במשך שנה. 

ממצאים דומים נמצאו במחקרים נוספים וגם בקרב נשים.

צורת צריכה ואחסון: רצוי לקנות אגוזים בקליפתם, לקלף ולשמור במקרר או במקפיא.

עדיף לקנות במקומות שמוכרים כמות גדולה של אגוזים כך שהם טריים יותר.

בשום אופן לא לקנות קלויים או מומלחים.

** ניתן להוסיף ללחם גם חמוציות או עישבי טיבול

בתיאבון 



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.