חטיף פצפוצי אורז מלא ושומשום
כשר לפסח
==================

לנישנוש בארוחת ביניים רצוי לאכול נשנוש בריא וטעים 

ואם כבר שיהיה מהיר הכנה ואהוב על כל בני המשפחה 

הרכיבים במתכון זמינים ובריאים כמובן.

הטחינה מהווה מקור מצויין  למינרלים וויטמינים 

כמו ברזל ולכן יכולה לסייע בטיפול באנמיה.

היא מכילה כמויות גבוהות של סידן 

 מה שהופך אותה לטובה לחיזוק עצמות

עשירה בחלבונים

מסייעת בהורדת כולסטרול רע

תורמת לבריאות הלב ומסייעת באיזון רמות הסוכר 

ואפילו מועילה לתהליכי הרזיה 


המצרכים 


1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש או סילאן טיבעי


1כוס שומשום קלוי קלות

2 כוסות פצפוצי אורז מלא 


אופן ההכנה 

לשפוך לסיר את הטחינה והדבש לחמם  ל 2 דקות על אש נמוכה (להמנע מחימום יתר)
במחבת נוספת לקלות קלות את השומשום ל 2 דקות על אש נמוכה.
להוסיף את השומשום לסיר עם הטחינה והדבש ולערבב
להוסיף 2 כוסות פצפוצי אורז מלא ולערבב היטב.

להניח נייר אפיה על תבנית אפיה להעביר את התערובת 

ולהדק באמצעות מערוך (מומלץ לשים על התערובת נייר אפיה נוסף, ואז להדק 

ליישר בצדדים .
להכניס למקרר לשעה להתקשות והתגבשות
להוציא התבנית מהמקרר 

לחתוך לריבועים באמצעות סכין עם שיניים 

אפשרות נוספת :לשים 1 כף תערובת בעטרות נייר .

להעביר לקופסא ולאחסן במקרר .





באהבה ד"ר רינה מורדו  

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.