דוחן ופלפלים

1 כוס דוחן
2 גזר קצוץ דק
3 גבעולים סלרי קצוץ (עלים וגבעול)
1 בצל קצוץ
1פלפל אדום ,ירוק/כתום קצוץ
3 שיני שום מעוכות
רבע כפית כורכום
1 כפית מלח הימליה 


אופן ההכנה:

קולים את הדוחן בסיר עמוק (ללא שמן) למשך מספר דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה (בסיר מכוסה)

למשך כ- 25 דקות עד שכל הנוזלים ייספגו.
מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות.
בוחשים בעדינות עם מזלג.ממש כמו קוסקוס.
מתבלים במלח .
בסיר נוסף קולים בינתיים בצל ושום במעט שמן זית או קוקוס ,

 עד שיתרככו. מוסיפים את הגזר, סלרי, פלפל ומאדים במשך כ-5 דקות.
מערבבים בעדינות את הירקות עם הדוחן,או הקינואה

מגישים עם סלט ירקות עשיר- 

חסה פיטריות עגבניה שומר מלפפונים ופטרוזיליה ולימון

אפשר לבשל בקדירה אחת את הכל או להכין מרק ירקות עם דוחן

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.