טיפים לאפייה ובישול טבעוני ללא ביצים.
תמיד שואלים אותי ד"ר רינה יש לך מתכון ללא ביצים ואני עונה אין צורך במתכון ייעודי לכך
תנקטו בשיטת הבראת מתכונים
החליפו את הביצים במתכון לאחד מהאפשרויות הללו
זה פותח הרבה אפשרויות לטבעונים ולא רק להם.
חשוב להבין במתכוני עוגות ופשטידות הביצים עוזרות להדביק את חומרי הגלם ואחראיות על מרקם אוורירי
ולכן חשוב להמיר אותם בתחליף שיענה על הדרישות הללו .
לפני שתבחרו במה להחליף הפעילו שיקול דעת לדוגמא אם תרצו להמיר קמח חומוס במקום ביצים בעוגה
הקמח חומוס יתן טעם דומיננטי בעוגה לכן זה פחות מתאים ועדיף להמיר בבננה או פשתן.
הנה טבלה מסודרת:
1/4 כוס מחית בננה- 1 ביצה
1/4 כוס רסק תפוחים- 1 ביצה
1/4 כוס טחינה גולמית- 1 ביצה
1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים – 1 ביצה
1 כף זרעי צ‘יה + 3 כפות מים – 1 ביצה
3 כפות קמח טפיוקה- 1 ביצה
3 כפות קמח קטניות + 2 כפות מים
הערה סופר חשובה
בעוגות בחושות ביצים תורמות לנפח ואווריריות על מנת למנוע דחיסות של המאפה נשתמש בנוסחה הבאה
כפית אבקת סודה לשתיה+ כפית חומץ (רצוי חומץ תפוחים) + כפית חלב (סויה, שיבולת שועל,קוקוס...)
אהבתם שתפו ותייגו חברים
באהבה ד"ר רינה מורדו